Alles wat je moet weten over zonnebrandcreme

Help je huid de zomer door!

Heerlijk genieten van de zon is fijn. Goede zonbescherming is daarom heel belangrijk. Zonnebrandcreme moet je altijd gebruiken. Ook als je naar de bakker gaat is het belangrijk om in te smeren. Zonder jas op de fiets, de zon op je huid en lekker buiten eten in de tuin. Smeren, smeren. Van maart tot en met oktober zo wie zo. Dan is de zon op zijn sterkst. Smeer elke dag.

Met een goede zonbescherming en juist gebruik bescherm je je huid tegen verbranding, pigmentvlekken, rimpels, collageen- en elastineverlies en uiteraard tegen huidkanker! Genoeg redenen om te smeren dus! Gebruik je zonnebrandcreme over je dagverzorging heen. Zo werkt je zonnebrand bescherming het beste.  


UV-straling

Er zijn drie verschillende soorten UV-straling. UVA, UVB en UVC. Het zonlicht dat onze aarde bereikt bestaat voor ongeveer 95% procent uit UVA-straling. Je verbrandt er niet door, maar het dringt wel diep door in je huid, waar het schade aanricht aan je DNA. UVA zorgt er ook voor dat je huid veroudert.

UVB is de variant die ervoor zorgt dat je huid verbrandt als je je niet goed beschermt tegen de zon. Het zorgt ook voor de aanmaak van vitamine D. Deze vitamine zorgt samen met calcium voor sterke botten.

Tot slot is er UVC. Deze variant bereikt de aarde gelukkig niet. Het is de meest schadelijke van de drie.


De werking van zonnebrandcrème

Om te voorkomen dat je huid na het zonnen rood en pijnlijk aanvoelt, kun je je het beste een half uur voor je de zon ingaat insmeren met zonnebrandcrème. Deze zijn er in verschillende varianten. Er zijn crèmes die je beschermen tegen UVB, maar ook die je beschermen tegen UVB én UVA. Die laatste moet je hebben. Niet alleen UVB, maar ook UVA beschadigt immers je huid.

De zonnebrandcrème die alleen beschermt tegen UVB werkt op basis van chemische zonnefilters. De ingrediënten van deze variant zetten de straling om in een onschadelijke vorm. Het nadeel van chemische filters is dat ze nogal instabiel zijn, waardoor de werking ervan vermindert.

De zonnebrandcrème die je beschermt tegen zowel UVA- als UVB-straling werkt op basis van titaniumdioxide en zinkoxide. Samen werken deze ingrediënten als een soort spiegel die het zonlicht weerkaatsen.


SPF: waar staat dat voor? 

SPF staat voor Sun Protection Factor en ken je waarschijnlijk wel van de zonnebrand. De factor wordt aangeduid met de getallen 20, 30 of 50(+). Dit zegt eigenlijk in hoeverre een product, mits je er genoeg van aanbrengt, de huid beschermt tegen Uv-B-stralen.


Door een simpel sommetje zou je kunnen uitrekenen hoelang de SPF werkt op de huid. Het enige wat je moet weten is hoe snel je huid rood wordt in de zon zonder een Uvfilter te gebruiken. Dus bijvoorbeeld wanneer je binnen 10 minuten ziet dat je huid rood wordt, vermenigvuldig je dat met je factor. Helemaal betrouwbaar is het niet, door de hitte kun je namelijk gaan zweten waardoor de SPF van de huid afgaat. Je zult de SPF onder andere hierom ook vaker op de huid moeten aanbrengen om echt goed beschermd te zijn.


Zonneschade aan de huid.

We weten inmiddels allemaal wel dat de zon niet altijd goed is voor onze huid en dat verbanden echt geen pretje is. Maar welke schade kan de zon nu daadwerkelijk aanrichten? De zon kan tot huidveroudering leiden en op termijn kan er zelfs huidkanker ontstaan.

Ga dan ook nooit, maar dan ook nooit zonder bescherming de zon in.

Allemaal zaken waar we niks mee te maken willen hebben!


Mijn Advies

Mijn advies is: Bespaar nooit op je zonnebrand! Koop ieder jaar nieuwe zonnebrand want zodra deze geopend is wordt de werking hiervan minder. Voorkom huidkanker en huidveroudering door je goed in te smeren met zonnebrand.


Veel dagcrèmes bevatten tegenwoordig een SPF, maar hiermee ben je dan eigenlijk maar gedeeltelijk beschermd. Omdat de SPF gedurende de dag qua werking steeds zal verminderen, ben je al snel niet meer goed beschermd zonder dat je dat zelf misschien door hebt. Ik adviseren daarom mijn klanten altijd apart een zonnebescherming te gebruiken naast de dagcrème. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Sun Care SPF 30 van Nouvital Cosmetics. Deze bevat naast verschillende Uv-A en Uv-B filters ook verzachtende ingrediënten die de huid beschermen, hydrateren en zorgen voor een gezonde uitstraling.


Ik adviseer om zonnebescherming over de dagcreme aan te brengen. Zo ben je het beste beschermt.

Zet de zonnebescherming op je wastafel zo kun je s'ochtens niet vergeten om je zonnebrand aan te brengen.


Welke zonnebrand moet je nu gebruik? En welke factor?

Bij een optimale huidverzorging hoort ook een goede bescherming tegen te veel zon. Een beetje UV-A en UV-B straling is goed voor de huid en stimuleert, onder andere, de aanmaak van vitamine D en activeert het bruiningsmechanisme in de huid, waardoor de huid zich aanpast aan de zomerse omstandigheden. Te veel zon op de huid kan echter leiden tot ernstige huidschade.

UV-A zorgt met name voor snelle huidveroudering en schade tot op celniveau, terwijl UV-B de buitenste lagen van uw huid binnendringt en beschadigt. Overmatige blootstelling veroorzaakt zonnebrand, zonnebrand en, in ernstige gevallen, zelfs blaarvorming. Het is daarom van groot belang om in het voorjaar en zomer de huid goed te beschermen tegen een overdaad aan zonlicht.

Nouvital sun care shop je hier


Nouvital Sun care 

Nouvital’s Sun Care SPF 30 voorkomt gevoeligheid van de huid en beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. De twee toegevoegde soorten hyaluronzuur beschermt de huidlipiden tegen uv-A en uv-B straling, hydrateert 24 uur lang en gaat vochtverlies tegen dat wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

Ook bevat de Sun Care een druivenextract met stamcellen die de huideigen stamcellen activeren waardoor uv-beschadiging voorkomen wordt en daarmee photo-aging zal worden tegen gegaan. Zowel te gebruiken voor face en body. 


Dagverzorging

Je kunt hiernaast één van de dagcrèmes van Nouvital Cosmetics gebruiken. Deze crèmes zijn verrijkt met Vitis vinifera (grape) fruit cel extract: een druivenstamcel die de huid beschermt op celniveau tegen de negatieve invloeden van Uv-stralen. Het voorkomt Uv-stress in de huidcellen en photo-aging van de huid. De druivenstamcel is speciaal ontwikkeld om in combinatie met een Uv-filter optimaal te werken. Maar hoe zit dat eigenlijk met stamcellen uit planten?


Nu ben je dus helemaal op de hoogte van hoe je je huid goed kan beschermen deze zomer en wat de werking is van onze producten.


Laat dat zonnetje maar komen!

Terug naar overzicht
 
 
 

Social media

 

Contactinformatie

Meta Kooij

Euterpestraat 22

8915 BB Leeuwarden

058 - 21 21 365

salonmeta@ziggo.nl

 

Openingstijden

Behandeling op afspraak.

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00