Blog

 
Tips voor je huid na de feestdagen

Veeg de kerststress van je huid!

Tips voor je huid na de feestdagen

Laad je huid en jezelf weer helemaal op na de feestdagen.

Zodra Bing Crosby met 'i dreaming of a white cristmas' weer met zijn arre slee is vertrokken. Dkersthit film home alone weer in in de kast ligt. De kerstboom zijn naalden laat vallen. De kerstcadeaus weer in de kast liggen (of je hebt ze stiekem op marktplaats gezet) is het tijd voor jou en jouw huid!

Mogelijk heb je in deze periode meerdere kerstfeestjes gehad, waardoor je minder geslapen hebt. Je drinkt misschien een extra glaasje alcohol. Misschien heb je wel een feestelijk diner voor je familie en vrienden gekookt en heb je daardoor veel kerststress gehadOf meer make-up gebruikt dan anders. Je eet meestal wat meer en ongezonder waardoor er onzuiverheden kunnen ontstaan. 

De feestdagen zijn natuurlijk leuk een gezellig maar je huid is er niet altijd blij mee. Geen zorgen, ik heb een aantal ontspannende na de kerst relax huid tips voor je.

Laat de kersstress maar zakken. Creëer het welllness relax gevoel met de:

Zo is je feestdagen huid in no time weer zacht en glad en klaar voor het nieuwe jaar.

Stap 1. De reiniging.

Begin met een reiniging. Zonder dagelijks reinigingsritueel kunnen het masker en dag verzorgingsproducten hun werk niet goed doen. En dat is natuurlijk doodzonde. Een gezonde huid begint altijd met een goede gezichtsreiniging. Het liefst twee keer per dag. Zo poets je al het vuil van je gezicht.


Stap 2. Peeling 

Met dzachte peeling schud je je huid weer wakker n maak je deze weer egaal en stralendScrub het kerstzweet van je feestdiner er weer af. Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het helpt vooral de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen en de cel vernieuwing te stimuleren. 

Stap 3. Masker

Laat je huid weer lekker bij komen met het Skin Glow Clay vlies gezichtsmasker

Roze klei helpt bij het verwijderen van gifstoffen en verheldert een doffe huid, waardoor ongelijkmatige teint wordt verminderd. Vanaf nu hoef je geen klei meer op je handen te smeren, maar door het eenvoudige vliesmasker leg je deze zo op je gezicht.

Stap 4. Oogpads

Je kerstwallen verdwijnen weer als sneeuw voor de zon met deze heerlijke ginkgo oogpads.  Gebruik een oogcontourpad tegen opgezwollen oogleden. Deze oog puffi pads zijn effectief in de behandeling tegen opgezwollen oogleden en bevorderen de elasticiteit rondom de ogen. De Ginkgo en walnootextracten verbeteren de bloedcirculatie, doen de huid ontspannen en drijven vocht af, waardoor opgezwollen oogleden verminderen. De huid voelt zichtbaar gladder en strakker aan. Je ogen stralen nog meer dan voor de feestdagen.

Stap 5. Smootie time

Tijdens het inwerken van je na de kerstdagen gezichtsmasker en oogpads , kun je even genieten van een heerlijke smootie.

Ik heb een heerlijk recept voor een stralende huid voor je opgezocht.

Smoothies zijn een leuke en lekkere manier om je huid te voorzien van voedingsstoffen zodat ze straalt en glanst. Wat je eet heeft invloed op je huid. En je gezondheid van je huid. En smoothie bevatten de beste voedingsmiddelen die voedzaam en gezond zijn. 

Zo wordt niet alleen je huid ontgift van alle feestdiners maar ook je lichaam.

De smoothies zijn makkelijk te maken en misschien heb je nog overgebleven fruit van de feestdagen in je koelkast liggen om er direct een te maken.

Deze Smoothie zit vol met antioxidanten die helpen om je lever schoon te houden. De ingrediënten in deze Smoothie helpen afvalstoffen af te voeren geproduceerd door je lever en welke een slechte invloed hebben op je huid. 

Niet gek op groente? Dan is deze smoothie ideaal voor je, doe er gerust wat extra spinazie door, door de sterke smaak van het fruit proef je de groentes niet.

Blend:

  • 1 theelepel visolie

  • ¼ kop aardbeien

  • ¼ kop bosbessen

  • ¼ kop frambozen

  • ¼ kop banaan

  • ¼ kop spinazie

  • 1 kop water

Mix al deze ingrediënten met een staafmixer door elkaar en je hebt een heerlijke smoothie. Genieten maar.

Stap 5. Dag verzorging

Pep je huid helemaal op met zachte voedende dag verzorging. Een goede dag verzorging is de belangrijkste basis voor een schone, mooie en gezonde huid. Je bent beter beschermd tegen vervuiling d.m.v. make-up en de lucht. Uitdroging door de verwarming en het koude weer wordt ook zoveel mogelijk beperkt en rimpelvorming wordt vertraagd. Je huid knapt hier weer helemaal van op.

Extra tips

Water en je huid.

Wat is de rol van water voor een gezond voedingspatroon?

Een van de belangrijkste elementen in je lichaam is water. Het is de basis van je gezondheid en van je energieniveau. Water transporteer niet alleen de voedingsstoffen door je lichaam, het zorgt ook voor afvoer van afvalstoffen: een belangrijke functie. 

Om een gezonde huid te bevorderen, is het drinken van voldoende water essentieel. Zeker nu je deze feestdagen lekker hebt gegeten en net iets te veel alcohol hebt gedronken is het raadzaam om nu veel te drinken om deze afvalstoffen kwijt te raken.

Gezichtsbehandeling

Heb je de mogelijkheid om bij schoonheidssalon Meta in Leeuwarden te komen? Dan heb ik een heerlijke na de gezichtsbehandeling voor je gemaakt. Lekker gewoon even tijd voor jezelf. 

Hopelijk ben je even lekker bij gekomen met deze tips.

Beauty groet van Meta

Terug naar overzicht
 
 
 

Social media

 

Contactinformatie

Meta Kooij

Euterpestraat 22

8915 BB Leeuwarden

058 - 21 21 365

salonmeta@ziggo.nl

 

Openingstijden

Behandeling op afspraak.

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00